Gelnagels

De nagels vereisen over het algemeen wel wat onderhoud.Gemiddeld moeten ze eens in de drie weken door de nagelstyliste bijgewerkt en opgevuld worden. Gel wordt uitgehard met behulp van een UV lamp.

Gelnagels – verschillende systemen

Er zijn verschillende systemen om kunstnagels te maken. De meest gebruikte zijn Gel, Acryl of Fiberglas. In mijn nagelstudio in Gorinchem werk ik met gel. Meestal worden er tips op de echte nagel geplakt. Tips zijn plastic kunstnagels. Deze worden op lengte geknipt en in vorm gevijld. Ook worden de duidelijke overgangen tussen de tips en de eigen nagels weggevijld, om een glad oppervlak te krijgen. Dan wordt er een bonder/primer op de nagel aangebracht, dit zorgt voor optimale hechting van de gel.

Hierna worden de tips behandeld met gel, dit kan ook in kleur (kleurengel) Hierdoor blijven de tips goed aan de natuurlijke nagels zitten en zijn ze erg sterk. Het gebeurd zelden dat een goed aangebrachte kunstnagel behandeld met gel afbreekt. Kijkt u eens rustig naar wat voorbeelden in de fotogallerij.