Acrylnagels – Gelnagels

Handen en nagels horen er netjes uit te zien. Dat is niet alleen onze mening, maar waarschijnlijk ook jouw mening. Nagelstyling kan bestaan uit gel of acrylnagels. Op onze site vind je allerlei tips en trucs die gaan over nagelstyling.

Verschil tussen gelnagels en acrylnagels
Acryl is harder dan gel. Gel is ook hard, maar meer flexibel. Als je dunne nagels hebt hechten gelnagels in veel gevallen beter. De ene persoon geeft de voorkeur aan acryl en de ander wellicht bij gelnagels. Als je een nagelbijter bent zijn acrylnagels bijvoorbeeld iets voor jou. Tenminste, als je wil dat je niet meer gaat nagelbijten natuurlijk. De meeste vrouwen bijten namelijk niet meer op hun nagels als ze acrylnagels hebben laten zetten. Acrylnagels zijn namelijk hard en niet flexibel.

Acrylnagels
Hoe het acryl wordt aangebracht gaat als volgt. Een kunstnagel wordt op de bestaande nagel aangebracht. Een soort van mal komt om de vinger heen. Daarop wordt acrylpoeder samen met een bindende vloeistof aangebracht en in een nagelvorm geboetseerd. De zogenaamde mal zorgt ervoor dat de acryl op zijn plaats blijft tot deze gedroogd is.

Mogelijkheden acrylnagels
Er zijn in ieder geval tal van mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. De meeste vrouwen met acrylnagels laten eerst French manicure aanbrengen. Na een paar keer begint dat wellicht te vervelen of wil je wat anders. Je kunt dan bijvoorbeeld voor glitters, bloemetjes of streepjes kiezen. Ter inspiratie hebben veel nagelstylistes zelf voorbeelden klaarliggen in hun studio.