Nagels lakken

Vind je het lastig om je nagels mooi te lakken en krijg je altijd nagellak op de huid naast je nagel? Bekijk dan dit filmpje voor een voorbeeld hoe je netjes je nagels kunt lakken.

Voordat je begint met het lakken van je nagels is het belangrijk dat je nagels goed schoon zijn. Dus was je handen en maak je nagels eventueel extra schoon met nagellak remover. Dit verwijdert het vuil en maakt je nagels vet vrij.

Begin vervolgens met het aanbrengen van een base coat. Een base coat zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak niet in je nagels trekt, beschermt je natuurlijke nagel tegen de nagellak en zorgt ervoor dat oneffenheden in je nagel opgevuld worden

Breng daarna je nagellak op. Voor de meeste kleuren volstaan 2 laagjes.

Maak je manicure af met een top coat. Deze beschermt je nagellak tegen chippen (beschadigen) en zorgt ervoor dat de kleur mooi glanst..

Als je wilt afwisselen kun je een top coat met glitters gebruiken, leuke stickers op je nagels plakken of bijvoorbeeld crackle nagellak gebruiken.

Een nagellak remover pen kan handig zijn voor het verwijderen van nagellak als je uitgeschoten bent.

Denk naast het lakken ook aan de verzorging van je handen en je nagels. Je nagelriemen kun je mooi houden door ze regelmatig in te smeren met nagelriemolie en smeer je handen in met een handcreme om uitdroging te voorkomen